Renginiai

Laisvės gynėjų diena

Penktadienį, sausio 12-ąją, Lietuvos žmonės  27 kartą dalyvavo pilietinėje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“.  Aštuntą valandą ryto valstybinėse institucijose, mokyklose prie langų sumirgėjo žvakučių liepsnelės. Šioje akcijoje aktyviai dalyvavo ir Naujininkų mokyklos bendruomenė. Ryte įėjusius į mokyklą fojė pasitiko žvakučių apšviestas stendas, skirtas 14 didvyrių,  paaukojusių gyvybes už laisvę. Mokiniai ir mokytojai rinkosi į mokyklą segėdami neužmirštuolių žiedelius.  8 valandą visi mokyklos langai sušvito mirgančiomis švieselėmis, primenančiomis, kokia mūsų valstybės laisvės ir nepriklausomybės kaina.

Manau, kad ši akcija labai prasminga,  ypač   jauniems žmonėms, gimusiems jau po atmintinų įvykių. Jiems ši diena nesusijusi su realybe, tai tiesiog istorinis faktas, ir labai svarbu, kad vyresnieji primintų, jog tai realiai buvo, papasakotų, kas vyko Lietuvoje ir Vilniuje šią atmintiną dieną. 

___________________________

Rita Matulienė Įrašo autorius:
Rita Matulienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Buvęs mūsų mokyklos mokinys Robertas Mikša įsteigė kalėdines premijas gerai ir labai gerai besimokantiems mokiniams,

Ketvirtadienis, gruodžio 21 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė tradiciškai priėmė šalies skautų ir ateitininkų organizacijų atstovų atneštą Betliejaus taikos ugnį. 

Pirmokėliai šiemet Kalėdas šventė kartu su Dalgėdų ir  Tiltų sodybų šeimininkėmis, kurios vedė  edukacines veiklas Pilialaukio restorane .

Kai sužinojome, kad važiuosime į Šiaulius, labai apsidžiaugėme, nes dar niekada ten nebuvome ir nežinojome, ko tikėtis iš šio miesto. 

Gruodžio  21 dieną, antros pamokos metu, mokyklos aktų salė pasitiko mokinius, mokytojus ir mokinių tėvus žybsinčiomis lemputėmis, prakartėle ir improvizuotu žvaigždėtu dangumi.