Renginiai

Renginys ,,Kalėdų stebuklas"

Kalėdinis laikotarpis – tai vienas magiškiausių, įvairiausiomis tradicijomis ir paslaptimis apipintų švenčių. Prieš Kūčias įprasta nurimti, susimąstyti ir atsigręžti į praeitį. Daugelis esame girdėję apie Kūčių naktį prabylančius gyvulius ar šulinyje vynu virstantį vandenį, o merginos žinodavo ne vieną burtą, kuris padėtų sužinoti, ar jos ištekės ateinančiais metais.

Siekiant puoselėti etninės kultūros tradicijas mokykloje gruodžio 14 dieną penktų klasių mokiniams  organizuotas renginys ,,Kalėdų stebuklas“. Susirinkusiems mažiesiems Lietuvos Edukologijos universiteto istorijos fakulteto studentės Rūta Murinaitė ir Agnė Kavaliauskaitė pristatė tradicinę Kūčių šventę. Studentės pasakojo, ką žmonės veikdavo visą dieną, kaip laikėsi pasninko, kaip pagal Kūčių dienos orą bandė nuspėti ateinančius metus. Taip pat buvo aptariamas tradicinis Kūčių stalas, jo paruošimas.

Neapsieita ir be magiškosios šios šventės pusės. Pavalgius vakarienę, prasidėdavo jaunimo žaidimai ir burtai, kurie dažniausiai buvo susiję su likimo arba meilės spėjimu. Pačius paprasčiausius (batų dėliojimą arba vaško liejimą į vandenį) galėjo išmėginti ir savanoriai. Renginys paskatino dar kartą prisiliesti prie šiltų, jaukių kalėdinių tradicijų.

Studentė Rūta Murinaitė




Ankstesni įrašai


Puošėm mokyklą.

Tradicinė gerumo akcija.

Aplankėme Vilniaus universiteto Planetariumą.

Vilniaus Visų Šventųjų bažnyčioje buvo surengta mūsų mokyklos mokinių piešinių paroda „Mano šventasis“.

Gamtosauginių mokyklų Visuotinė veiksmo diena.