Renginiai

Įdomios pamokos ne mokyklos erdvėse

Balandžio 20 d. Naujininkų mokyklos mokiniai dalyvavo pamokose ne mokyklos erdvėse.

5 b klasės moksleiviai dalyvavo saugaus elgesio vandenyje ir prie vandens praktinių užsiėmimų programoje, kuris vyko LVJMC ( Konstitucijos g.  25 ). Moksleiviai kartu su plaukimo treneriais ir gelbėtojais aptarė gresiančius pavojus prie vandens telkinių,  sužinojo, kokių veiksmų reikia imtis skęstant. Išsiaiškino, kaip ir kokiomis priemonėmis reikėtų suteikti pagalbą. Pamatė profesionalią skęstančiojo gelbėjimo demonstraciją. Vėliau patys vaikai atliko praktines užduotis ,, Šuolių kampuose“, ,, Nardymo kampe“, ,, Plaukimo pradžiamokslių kampe“ ir ,, Linksmų užduočių kampe“. Visiems labai patiko ir buvo naudinga.

Klasės vadovė Jolanta Zinkevičienė

 

5a klasė lankėsi Vinco Mykolaičio Putino memorialiniame bute - muziejuje. Edukacinės programos metu mokiniai susipažino su Vinco Mykolaičio-Putino muziejaus – buto aplinka: kabinetu, svetaine ir miegamuoju kambariu, kuriame rašytojas gyveno ir kūrė. Mokiniams buvo užminta mįslė ir pristatyti to meto rašytojo naudojami įrankiai: popieriaus pjaustyklė ir pirštų drėkiklis. Vaikai turėjo ilgai pasukti galvas, kol įvardijo šių daiktų paskirtį. Antroje, kūrybinėje edukacijos dalyje mokiniai buvo suskirstyti į dvi grupes. Vaikams išdalintos kortelės su iškarpytais eilėraščio teksto žodžiais. Dėliodami juos mokiniai kūrė savo eilėraštį ar posmą. Baigę kurti, garsiai perskaitė savo poeziją. Vėliau išgirdo tekstų originalus.

Socialinė pedagogė Kristina Beinorienė

 

Lietuvių kalbos pamoka 6m klasės mokiniams šiandien vyko neįprastoje erdvėje – Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Lydinti gidė paminėjo daug įdomių faktų. Pasirodo, tai didžiausia biblioteka Lietuvoje, savo saugyklose sukaupusi apie 6 mln. įvairių spaudinių. Per metus šioje institucijoje apsilanko apie 1 mln. skaitytojų. Keli šeštokai pasinaudoję proga užsiregistravo ir tapo bibliotekos skaitytojais. Šis faktas griauna mitą, kad jaunimas nebeskaito.
Po ilgai trukusios renovacijos biblioteka ,,atjaunėjo“, tapo puikia vieta ne tik suaugusiems skaitytojams, bet ir vaikams, netgi darželinukams, kurie susirenka į jiems skirtą patalpą piešti ir  pavartyti knygelių.
Ir dar vienas dalykas paliko šeštokams didžiulį įspūdį. Jie buvo pakviesti į parodų salę, kurioje veikė... kvapų paroda.
Išvyka, daugelio mokinių nuomone, buvo įdomi ir naudinga.

Lietuvių kalbos mokytoja Rita Matulienė  

 

6a klasė su savo auklėtoja Daine Dalgedaite ir dailės mokytoja Rima Vaitkevičiūte aplankė Vytauto Kasiulio dailės muziejų. Visi mokiniai ten buvo pirmąjį kartą. Labai patiko. O po to dalyvavome edukacinėje pamokoje ,,Eksperimentai su šviesa“. Buvo be galo įdomu. Štai parodėlė iš mūsų darbelių. Pasidžiaukime kartu.

Dailės mokytoja Rima Vaitkevičiūtė

 

7 a klasė lankėsi Lietuvių kalbos muziejuje „Lituanistikos židinys“. Nustebino modernios ir interaktyvios ekspozicijos. Mokiniai galėjo išbandyti  lietuviškų raidžių antspaudus, iš jų susikurti įvairius žodžius. Braukdami smėlį dėžėse „atrado“ senuosius lietuviškus žodžius, aiškinosi  jų etimologiją. Dėliodami žodžių kubelius spėliojo daugiareikšmių žodžių reikšmes. Klausė pasakojimo apie Lietuvių kalbos žodyno istoriją,  bandė suprasti žemaičių tarme sekamas istorijas, pritarti dzūkiškai atliekamoms dainoms.

Lietuvių kalbos mokytoja Laima Jančauskytė

                                                                  

7m klasės moksleiviai kartu su mokytojomis Alma Šlaitaite – Kaikariene ir Vilija Fokiniene apsilankė Lietuvių kalbos institute įkurtame Lietuvių kalbos muziejuje.  Čia jie susipažino su archyviniais dokumentais, apžiūrėjo kalbininkų asmeninius daiktus. Vaikai susidomėję apžiūrinėjo elektroninės vartyklės su išsamia informacija apie įvairias kalbotyros sritis: kalbos istoriją, dialektologiją, leksikografiją, kalbų kontaktų tyrimus, raštijos istoriją, terminologiją, dabartinę vartoseną, kalbotyros istoriją, lietuvių gestų kalbą ir kt. Labiausiai mokinius sudomino kompiuteriniai kalbos žaidimai, tarmių karaokė, patrauklios kompiuterinės knygos, taip pat kalbos žaislai – unikalūs eksponatai, kuriuos vaikai galėjo liesti rankomis. Lituanistikos židinio darbuotoja patrauklia forma papasakojo mokiniams apie lietuvių kalbos ypatybes, jos unikalumą, tarmes ir, žinoma, apie Didžiojo lietuvių kalbos žodyno kūrimo istoriją.

Lietuvių kalbos mokytoja Vilija Fokinienė

 

8a klasės mokiniai ir jų anglų kalbos mokytojos dalyvavo edukacinėje programoje „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“. Sužinojome daugiau apie gamtosaugą, nacionalinius ir regioninius parkus, kraštovaizdį, Lietuvos lobius. Puiki vizuali aplinka padėjo pažinti šikšnosparnių buveines, klausytis gamtos garsų, pamatyti kurtinių kovas, dalyvauti interaktyviame žaidime įveikiant kormoranus. Buvom sužavėti, koks gražus ir turtingas mūsų kraštas. Be to,  mokiniai papildė savo anglų k. žodyno kraitę naujais terminais. Tai lankytojų centras, kuriame galime daug sužinoti ruošdamiesi savaitgalio ar vasaros kelionėms.

8a klasės vadovė Vida Varkalienė

 

Koks prieglobstis reikalingas šiandieniniam išmaniųjų laikų žmogui?

Tai klausimas, į kurį 8m klasės mokiniai bandė atsakyti  dalyvaudami LDM Radvilų rūmų muziejaus edukacinėje programoje “Miesto prieglobsčio vizijos”. Užsiėmimo metu jie susipažino su 19a. pradžios socialinėmis miesto gyvenimo realijomis, Dominyko Radvilos filantropine veikla, analizavo ,,Psilikono” teatro spektaklio ištrauką. Kūrybinėje dalyje mažose grupelėse  kurdami  animacinį spektaklį mokiniai bandė atsakyti į pradžioje iškeltą  klausimą.

Dorinio ugdymo mokytojos Inga Juškienė ir Danutė Balevičiūtė

 

9a klasės moksleiviai su klasės vadove S.Bakaitiene  ir technologijų mokytoja N.Misiukoniene lankėsi  Jaunimo darbo centre ( Aguonų g. 10). Centro darbuotoja  moksleiviams papasakojo apie galimybes įsidarbinti vasaros atostogų metu, apie darbo rinką šiandien. Konsultantės padedami devintokai  atliko ,,Intereso profilio “ testą (Danijos metodika). Testo rezultatai atskleidžia, kokiose srityse moksleivių interesai išreikšti stipriausiai, kurios sritys nedomina, o gal net yra susiformavęs neigiamas požiūris.                                                                                            
9a klasės moksleiviai pamoka netradicinėje erdvėje patenkinti, nes atliktas testas padėjo pažinti save ir gal net turės įtakos renkantis profesiją.

                                                                                               Technologijų mokytoja Nijolė Misiukonienė

 

 




Ankstesni įrašai


Balandžio 21 d. Naujininkų mokyklos mokiniai kartu su mokytojais dalyvavo tradicinėje gamtos švarinimo akcijoje „Darom“.

Balandžio 21 d. mokykloje vyko renginys: ,,Vaikų Velykėlės 2017". Skirtas Naujininkų mokyklos priešmokyklinukams ir pirmokams, ir trečiokams.

Šių metų kovo 20-26 dienomis mūsų mokykla dalyvavo VšĮ „Vaikų linijos“ inicijuotoje visuotinėje akcijoje „Savaitė be patyčių“. Visą savaitę mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose, skirtose atkreipti dėmesį į draugišką tarpusavio bendravimą, konfliktų sprendimą, patyčių ir smurto prevenciją:

Neseniai įvykusio renginio Naujininkų bendruomenei akimirkos.Dailės mokytoja Rima dalinasi žiniomis,kaip seniau lietuviai margino margučius.

2017 m. balandžio 7 d., 10.00 val., pasigirdo nepertraukiamas garsinis perspėjimo apie nelaimę signalas (elektrinis mokyklos skambutis), skelbiantis gaisrinės evakuacijos pratybų pradžią. Jų tikslas – išmokti greitai, organizuotai palikti mokyklos patalpas kilus gaisrui.