Renginiai

Naujininkų mokyklos akcija ,, Pertrauka tyloje“

2017 m. balandžio 24-28 dienomis mokykloje vyko akcija "Pertrauka tyloje“. Dalyvavo 1-4 ir 5-10 klasių moksleiviai. Akcija vyko visą savaitę. Dešimties minučių pertrauka po antros pamokos buvo skirta tyliąjai veiklai. Šia akcija mokiniai siekė atkreipti dėmesį į triukšmo problemą ir parodyti, kad svarbu puoselėti tylesnę poilsio aplinką mokykloje. Savaitę prieš akciją klasės valandėlių metu mokiniai pasirinko veiklas, kurios skatintų kurti tylesnę ir ramesnę aplinką pertraukų metu.Taip pat buvo ištrinkti moksleiviai, kurie buvo atsakingi už savo klasės veiklų organizavimą, o budinčios  7m klasės moksleiviai ir mokytojai stebėjo ,,Pertraukos tyloje‘‘ veiklas.
Mokiniamas patiko dalyvauti šioje akcijoje, tai rodo jų atsiliepimai.
„Man patiko, nes kiekvienas vaikas ir mokytoja galėjo susikaupti, bet ramybę sugadindavo vaikai, kurie nepaisė susitarimo ženklų. Manau , kad tylos pertraukos turi būti, kol visi supras, kad tai svarbu“.  Marta 3c kl.
„Patiko tyliosios pertraukos, nes buvo tylu ir galėjau pailsėti“ Evaldas 1a kl.
“Tyla- tai naudingas ir geras dalykas” Roberta 3c kl.
“Man labai patiko tylos pertraukos, nes niekas nekėlė triukšmo ir prisipažinsiu, kad kartais ir pati keldavau triukšmą“ Greta 3b kl.
“ Man patiko žaisti žaidimus tyloje”  Gabija 1b kl.
“Man labia patiko tyliosios pertraukos, nes buvo tylu ir ramu. Patiko piešti. Aš norėčiau, kad taip būtį dažniau.“. Sandra 3a kl.
„Man patiko,  kai buvo tylu, buvo įdomios, linksmos veiklos, žaidimai“ Gabija ir Greta 8a
„Man labai patiko tyliai sportuoti“. Deividas 5b
„Patiko tyla, nes buvo galima skaityti  mėgstamą knygą. Urtė 7m.
„Patiko tyliosios pertraukos, nes visi žaidė, buvo tylu ir vaikai buvo draugiški“. 8m
„Man patiko tylos pertraukos, nes galima pailsėti, nusiraminti. Kai žiūrėjau skaidres, sužinojau daug  apie triukšmą, manau, kad tokių savaičių turi būti daug  kartų per mokslo metus“. Roberta 6m.
„ Tyliosios pertraukos yra labai naudingos, nes gerina klausą“ Agata 9a.
„Man patinka būti tyloje, bet triukšmas irgi gerai“.  Algirdas 9a.
„Man tyliosios pertraukos nepatiko, nes negalima buvo klabėti su draugais, o prie triukšmo aš pripratau“.Mindaugas 5b.
Manome, kad akcija ,, Pertrauka tyloje‘‘ mokykloje pavyko,pertraukų metu tikrai buvo tylu...

___________________________

Jolanta Zinkevičienė Įrašo autorius:
Jolanta Zinkevičienė
Geografijos mokytoja




Ankstesni įrašai


Gegužės 5 d. mokykloje vyko Šokio diena. Jos tikslas – skatinti mokinių kūrybiškumą, savarankiškumą bei ugdyti kolektyviškumo jausmą. Ši tradicija gyvuoja jau daugiau nei 20 metų. Šių metų tema - „Laimingų žmonių planeta“. 

Balandžio 20 d. Naujininkų mokyklos mokiniai dalyvavo pamokose ne mokyklos erdvėse.

Balandžio 21 d. Naujininkų mokyklos mokiniai kartu su mokytojais dalyvavo tradicinėje gamtos švarinimo akcijoje „Darom“.

Balandžio 21 d. mokykloje vyko renginys: ,,Vaikų Velykėlės 2017". Skirtas Naujininkų mokyklos priešmokyklinukams ir pirmokams, ir trečiokams.

Šių metų kovo 20-26 dienomis mūsų mokykla dalyvavo VšĮ „Vaikų linijos“ inicijuotoje visuotinėje akcijoje „Savaitė be patyčių“. Visą savaitę mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose, skirtose atkreipti dėmesį į draugišką tarpusavio bendravimą, konfliktų sprendimą, patyčių ir smurto prevenciją: