Renginiai

Spektaklis Lietuvos rusų dramos teatre "Būkite laimingi, žmonės"

Kasmet Rusų dramos teatre vyksta šalies projektas ,,Atviros kultūriniam paveldui daugiakultūrinėje visuomenėje asmenybės ugdymas per rusų literatūrą.“ „R. Roždestvenskis ir „šestidesiatnikų“  poetinis pasaulis“.

Įvairiausių Lietuvos mokyklų mokiniai ruošia inscenizacijas, šokius, dainas ar kitus pristatymus. Šiais metais dalyvavo Klaipėdos „Aitvaro“, Vilniaus Gabijos, Vilniaus Žvėryno, Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazijos, Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinė gimnazija, Vilniaus r. Nemėžio šv. R. Kalinausko gimnazija, Romų visuomenės centras, , Vilniaus Radvilų gimnazija, Vilniaus Barboros Radvilaitės progimnazija, Antakalnio progimnazija, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazija, Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazija, Vilniaus M. Biržiškos gimnazija, Vilniaus L.Karsavino mokykla  ir Vilniaus Naujininkų mokykla. Iš viso buvo 165 aktoriai,  kurie vaidinos bendrame spektaklyje "Būkite laimingi, žmonės", o dailės darbų buvo – 67, iš jų tiek ir buvo eksponuojami teatro fojė, tarp jų ir mūsų mokyklos 8 m klasės mokinės Urtės Balčiūnaitės, kuri tapo laureate.
Šiais metais Naujininkų mokykla vėl dalyvavo jau 13-ą kartą šiame projekte. Mokytojos Reginos Volodkovič koordinuojami, 10-tos klasės klasių mokiniai: Erika Zubkova, Kamilė Aleksandra Eglitytė, Polina Sokolovaitė, Gabija Dekina, Kotryna Chvirago ir Raimondas Staniulis.  . Lietuvos Rusų dramos teatre 2018 vasario 27 d. d. pristatė trumpą inscenizaciją  –  „GULAGAS“ rusų rašytojos Varlamo Šalamovo kūrinio „Rašysena“ motyvais.

Mūsų mokyklos mokiniai puikiai atliko savo vaidmenis, perteikė kūrinio nuotaiką bei pagrindinę idėją ir susilaukė plojimų, buvo apdovanoti gėlėmis. Po renginio visi grįžo namo kupini įspūdžių ir noru kitais metais vėl vaidinti. 
Projektas padeda jaunimui domėtis bei vertinti kitų tautų kultūrą, ją išgyventi, taip pat būnant visą dieną teatre vyksta bendravimas su kitų mokyklų mokiniais, su kuriais ryšys palaikomas ir po renginio, planuojami bendri pasirodymai mokyklų salėse

Kiekvienas mokinys (asmeniškai) už dalyvavimą gavo PADĖKAS iš mokyklos.

___________________________

Regina Volodkovič Įrašo autorius:
Regina Volodkovič
rusų kalbos mokytoja, Seniūnų tarybos kuratorė




Ankstesni įrašai


Kovo 3 dieną Mokslų akademijoje vyko "Kalnų turizmo technikos" varžybose, kuriose dalyvavo ir Naujininkų mokyklos mokiniai Sonata Gilytė ir Dmitrijus Jakubovskij

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija (LIMA) jau ketvirtus metus organizavo nacionalinį konkursą „Lietuvos istorijos žinovas“, kuris vyko 2018 m. vasario 28 d.

Mieli vilniečiai ir miesto svečiai,

Sveikinu Jus su Valstybės atkūrimo šimtmečiu! Būtent Vilniuje vyko reikšmingiausi 1918 metų įvykiai, tad kviečiu kartu sveikinti atkurtą Lietuvos valstybę senajame Gedimino mieste. Didžiuokimės savo valstybe, didžiuokimės savo miestu!

Dėl Vilniaus Naujininkų mokykloje paskelbto karantino Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas renginys Visų Šventųjų bažnyčioje iš vasario 15 d. 11.30 val. perkeliamas į kovo 8 dieną 11.30 val..

Įvertinus mokinių sergamumą (30,6%) pranešame, kad Vilniaus Naujininkų mokykloje ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo grupėse ir 1-10 klasėse nuo 2018 m. vasario 13 d. iki 2018 m. vasario 15 d. (imtinai) skelbiamas karantinas.