Renginiai

Kalbų savaitės baigiamasis renginys

Šiandien po keturių pamokų aktų salėje vyko Kalbų savaitės baigiamasis renginys, kuriame mokiniai pristatė savaitės veiklas. O nuveikta buvo tikrai nemažai. Šiemet Kalbų savaitė buvo skirta Lietuvos  valstybės atkūrimo šimtmečiui. Visos klasės per lietuvių kalbos ir literatūros, anglų, vokiečių, rusų kalbų pamokas rinko medžiagą tema ,,Atrasiu Lietuvą iš naujo...". Mokiniai kūrė įdomiausių Lietuvos vietų žemėlapį, domėjosi senelių gyvenimo istorija, lankėsi Vilniaus senamiestyje ir fotografavo įdomiausias vietas, sukūrė reportažą apie mieliausius Naujininkų objektus, dalyvavo viktorinose apie Lietuvą. Renginyje visi trumpai pristatė savo veiklų rezultatus. Salę puošė spalvingi mokinių sukurti plakatai.  Skambėjo eilėraščių posmai, dainos, pasakojimai. Ekrane matėme puikiausius vaizdus.

Kokia vis dėlto graži, miela, artima mūsų LIETUVA!!!

___________________________

Rita Matulienė Įrašo autorius:
Rita Matulienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro pilietinio ugdymo skyrius pakvietė mokinius dalyvauti akcijoje „Konstitucija gyvai“. 

Šiais mokslo metais 5 a kl. mokiniai kartu su lietuvių kalbos ir tikybos mokytojomis rengia skaitymo motyvaciją, etninę kultūrą ir socialinius įgūdžius ugdantį projektą „Skaitau minkštai“. 

Vilniaus Naujininkų mokykloje vyko akcija „Padovanok mokyklai tulpės svogūnėlį“.

Ruduo nuauksino lapus, atskleidė savo grožį. Mokyklos priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo grupių vaikučiai spalio 18 dieną pasidžiaugė rudeniu, švęsdami tradicinę šventę  "Dėdės Rudenėlio dovanos ir spalvos".

Spalio 10 d., per lietuvių kalbos ir literatūros pamoką, 7m klasės mokiniai iškeliavo į Lietuvos nacionalinį muziejų, kuriame vyko edukacinis užsiėmimas ,,Tautinio kostiumo spalvos“.