Renginiai

Vilnos istorijos

Gruodžio antrąją savaitę 7 a ir 7 m klasių mokiniai per technologijų ir lietuvių kalbos pamokas (mokytojos N.Misiukonienė, S.Balčienė, L.Jančauskytė) prisiminė šv.Barboros dieną. Pagal senąjį mūsų protėvių kalendorių ji minima gruodžio 4-ąją. Minėtas pamokas sujungė bendra tema – „Vilnos istorijos“. Kadangi šv. Barbora – avių globėja, per technologijų pamokas mokiniai iš vilnos vėlė avytes, o per lietuvių kalbos pamokas apie sukurtas avytes kūrė eilėraščius ir įvairius pasakojimus.

Baigiamoji integruota abiejų dalykų pamoka vyko praėjusį penktadienį, gruodžio 16 d. Jaukioje “Rėdos rato“ erdvėje, antrajame aukšte, degant Advento vainiko žvakėms, mokiniai įsitaisė ant pagalvėlių, sėdmaišių. Netradicinė pamoka prasidėjo V.Povilionienės atliekamos adventinės dainos įrašu.

Prisiminę senąsias Advento tradicijas, šv.Barboros dienos spėjimus, burtus, draudimus, septintokai klausė vieni kitų sukurtų tekstų, apžiūrėjo pačių nuveltas avytes, kurios trumpam buvo atklydusios į „Rėdos rato“ sodus. Mokiniams perskaičius sukurtus tekstus, avytės grįžo pas savo šeimininkus. Darbelių autoriai iš parodėlės atsiėmė savo kūrinėlius. 




Ankstesni įrašai


Kalėdinis laikotarpis – tai vienas magiškiausių, įvairiausiomis tradicijomis ir paslaptimis apipintų švenčių. Prieš Kūčias įprasta nurimti, susimąstyti ir atsigręžti į praeitį.

Puošėm mokyklą.

Tradicinė gerumo akcija.

Aplankėme Vilniaus universiteto Planetariumą.

Vilniaus Visų Šventųjų bažnyčioje buvo surengta mūsų mokyklos mokinių piešinių paroda „Mano šventasis“.