Renginiai

Šokio diena "Šviesos link"

Penktadienį mokykloje vyko jau tradicine tapusi Šokio diena. Ši diena visame pasaulyje kasmet minima balandžio 29 d. Šiais metais moksleiviai turėjo laisvę pasirenkti idėją ir išraiškos priemones savo šokiui, nes renginio tema - „Šviesos link“. Gamtoje visa, kas gyva,  juda šviesos link. O žmogaus kūrybinės galios pavaldžios gamtos dėsniams. Tad buvo įdomu, kaip mokiniai atsiskleis pasitelkę šokio kalbą . Svarbus yra pats kūrybinis procesas, nes tuo metu klasėje vyksta labai intensyvus bendravimas: idėjų ir žingsnių paieškos, repeticijos, konfliktai, kompromisų ieškojimas. Svarbu, kad vaikai rastų sprendimus, išeitis iš susidariusių padėčių ir įgyvendintų savo idėjas. Taip jie mokosi įveikti sunkumus, o šito gebėjimo gyvenime tikrai prireiks.

Renginyje dalyvavo 7 klasės. Pagrindinį prizą – Grand Prix – laimėjo 5a klasė. Jų šokis išsiskyrė ekspresija, masiškumu, choreografijos įvairove, grupių judėjimu scenoje. Manau, kad labai padėjo klasės auklėtoja Nijolė Misiukonienė, palaikydama ir paskatindama mokinius, būdama su jais.

Šiais metais turėjome nemažai nekonkursinių pasirodymų. Renginį pradėjo šokio ir judesio studijos „Nova“ šokėjų atliekama kompozicija „Žibuoklių giesmė“, kurią sukūrė šokių mokytoja Kamilė Sunklodaitė. Šių metų naujiena – trys grupės, kurias subūrė ir joms vadovavo patys mokiniai. Karina Budorinaitė paruošė mažųjų šokėjėlių grupę „Kids“, o Gabrielė Saudargaitė pristatė vyresniųjų grupes „Simpsons“ ir „Bad kids“ bei pati atliko savo solo šokį. Džiugu, kad matome mokinių iniciatyvą ir jų darbo rezultatus. Kaip ir kiekvienais metais, šiemet vėl sulaukėme svečių iš Naujininkų vaikų ir jaunimo klubo bei Saulėtekio mokyklos daugiafunkcinio centro. Tai Svetlanos Jankovskajos vadovaujami kolektyvai „Mix“ ir „Mix kids“. Vadovė Svetlana mums padėjo vertinti klasių pasirodymus, o šiais metais dar įsteigė savo paguodos prizus ir apdovanojo geriausią šokėją berniuką (Kevinas, 5a), geriausią šokėją mergaitę (Gabrielė, 10a) ir geriausią klasės šokį (10a kl.). Vertinimo komisijoje buvo direktoriaus pavaduotoja Danutė Balevičiūtė, šokio mokytoja Kamilė Sunklodaitė, technologijų mokytojas Mantas Kniubas, šokio ir judesio studijos „Nova“ vadovė Greta Augaitytė. Renginyje dalyvavo ir buvusi mūsų mokyklos mokinė Jekaterina Purikova, šiuo metu besimokanti Salininkų gimnazijoje. Ji atliko dainą, o jos mokslo draugės - dainai sukurtą choreografiją.

Organizuojant renginį, labai padėjo seniūnų tarybos kuratorė Regina Volodkovič. Ji paruošė renginio vedėjus Poliną ir Raimundą, organizavo repeticijas, pasirūpino garso operatoriais bei tvarka renginio metu. Ačiū visiems, prisidėjusiems prie šios šventės organizavimo.

 

___________________________

Greta Augaitytė Įrašo autorius:
Greta Augaitytė
Šokių mokytoja




Ankstesni įrašai


Balandžio 20 d. Naujininkų mokyklos mokiniai kartu su mokytojais dalyvavo tradicinėje gamtos švarinimo akcijoje „Darom“.

Balandžio 21d. vyko Vilniaus miesto mokinių 69-osios "Turizmo" varžybos. Naujininkų mokyklą atstovavo dvi komandos. 

 Balandžio 18 d. etikos pamoką devintokams ir dešimtokams apie savęs paieškas vedė charizmatiška asmenybė – VU TSPMI  dėstytoja Ieva Giedraitytė.

Kaip ir kiekvieną pavasarį, šiemet balandžio 11 d. Naujininkų mokykla ištuštėjo. Visi mokiniai su mokytojais išvyko į įvairias Vilniaus vietas pamokoms netradicinėje aplinkoje.

Kovo 29-osios vakarą mokykloje vyko šokio spektaklis „Kęstutis ir Birutė“, kurį pastatė  Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklos liaudies instrumentų ansamblis „Jurginėlis“ ir Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos tautinių šokių ansamblis „Sietuva“.