Renginiai

Pradinukų pamoka "Gamtukai"

Kovo 9 d. Vilniaus Naujininkų mokykloje pradinukams surengta pamoka „Gamtukai“.
Mobili gamtos pažinimo studija „Gamtukai“ atvyko tiesiai į mokyklas. 1- 4 klasių moksleiviams skirtos pamokos – tai 1,5 val. trukmės gamtos pažinimo renginiai su specialiai sukurtomis moderniomis mokymo priemonėmis. Tai ir dviejų dalių 3D filmas apie gamtą bei jos tausojimą, (rodomas dviejų dalių 3D vaizdo filmas apie aplinką ir gyvąją gamtą. Vienos dalies trukmė – 10 min. Filmą vaikai žiūri dideliame ekrane, užsidėję 3D akinius.) ir gyvi moksliniai eksperimentai, ( moksleiviams demonstruojami 7 unikalūs praktiniai mokslo eksperimentai, trunkantys vidutiniškai 5 minutes, kurie patrauklia ir vaikams perprantama forma pristato gamtos mokslą. Vaikai sužinos: • kaip atsiranda žaibas,  • kaip atsiranda ir kas tai yra ugnis,  • kaip susiformuoja ir kas yra ledas,  • kaip susiformuoja rūkas ir kas yra vanduo.) ir specialiai išleistos knygelės apie negyvąją ir gyvąją gamtą, kita mokomoji medžiaga. Visos šios priemonės parengtos bendradarbiaujant su neformaliojo ugdymo specialistais ir gamtininkais. Eksperimentams pasibaigus, mokytojas (pagrindinis vedėjas) apibendrino, ką vaikai pamatė ir sužinojo visos pamokos metu, paskatino juos reflektuoti.

___________________________

Justina Grudinskienė Įrašo autorius:
Justina Grudinskienė
Pradinių klasių mokytoja




Ankstesni įrašai


Kovo 28 d. (trečiadienį) 17 val. 30 min. kviečiame būsimų priešmokyklinukų ir būsimų pirmokų tėvelius į Naujininkų mokyklos atvirų durų dieną. 

Kovos 7 d. Naujininkų mokykloje vyko 1-10 klasėse integruotos panoraminės pamokos "Laisvė

Šiandien, kovo 8 d. rytą, ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai paminėjo ne tik Tarptautinę moters dieną, bet ir sveikino Lietuvą su šimtuoju gimtadieniu. 

Maloniai visus kviečiame dalyvauti Teatriuko spektaklyje "Žalia raudona", skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui,  kuris vyks 2018 m. kovo 14 d. ( trečiadienį).

Tapo gražia tradicija pavasariop, kai Lietuva mini dvi svarbias valstybei datas (Vasario 16 – ąją ir Kovo 11 – ąją), susirinkti Visų Šventųjų bažnyčioje iškilmingoms mišioms.