Renginiai

Kalėdinis renginys 2019

Gruodžio 20 ir sausio 7 dienomis mokykloje buvo rodomas 10 klasės mokinių, tikybos mokytojos I. Juškienės ir S. Besusparytės kurtas spektaklis, pagal vieną ryškiausių H. K. Anderseno pasakų „Mergaitė su degtukais“. Spektaklio kūrėjai siekė perteikti, kaip šiame skubančiame pasaulyje mes dažnai nepastebime šalia esančio žmogaus, kuris galbūt gyvena be artimųjų šilumos, be šypsenos veide,  jaučiasi vienišas, paliktas su savo gyvenimiškais rūpesčiais. Tačiau kaip spektaklyje, taip ir mūsų gyvenime žmogui daug nereikia – tik truputį dėmesio, laiko, atjautos, patarimų, nuoširdumo... Ir kenčiančiojo pasaulis gali nušvisti kitomis spalvomis. Spektaklį vainikavo pagrindinių veikėjų Kiemsargio ir Mergaitės (10 kl. mokinių D. Sarulio, E. Sadovskytės) nuoširdžiai išjausta ir padeklamuota M. Katiliūtės – Lacrimos eilėraščio „Uždekit žiburius“ ištrauka.

Uždekit žiburius!

Uždekit, žmonės, žiburius širdžių!
Uždekit

            Meilės ir Gerumo...
           Užuojautos...
          Jautrumo…
          Broliškumo liepsną!

Paduokite rankas vieni kitiems,
Kad vėl sušiltų širdys!
Kad brolis brolį žemėje pažintų!..

Spektaklio nuotaiką padėjo perteikti mokyklos meninių kolektyvų pasirodymai. Susirinkusius žiūrovus linksmino lietuvių liaudies sceninio šokio būrelio “Žilvitis” šokėjai (vadovė D. Afanasjeva) bei 1a kl. atliekamas Kalėdų eglutės žaisliukų šokis (šokių mokytoja K. Sunklodaitė). Širdis virpino smuiko melodijos, kurias mums dovanojo 6b kl. mokinė M. Malevičiūtė, „Mažojo pasaulio“ bei „Vokalinio ansamblio“ dainorėlių atliekamos dainos (vadovė S. Kalibataitė). Spektaklio metu jautrius ir gilius  jausmus sukėlė lyriškai pasirodę šokio studijos „Nova“ ir „Šokis visiems“ kolektyvai (vadovė G. Augaitytė). Kalėdinėmis dekoracijomis ir salės papuošimu kartu su mokiniais rūpinosi dailės mokytoja R. Vaitkevičiūtė, technologijų mokytojas M. Kniubas, direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams L. Petronis.

___________________________

Inga Juškienė Įrašo autorius:
Inga Juškienė




Ankstesni įrašai


Gruodžio mėnesį dauguma 1-4 kl. mokinių ir mokytojų dalyvavo Kalėdinėje gerumo akcijoje.

Nors šaltuko dar nėra ir kol suplanuotos prie ugdymo įstaigų čiuožyklos neveikia, Vilniaus miesto savivaldybės vardu moksleiviai su lydinčiais mokytojais kviečiami NEMOKAMAI čiuožti Kalėdinėje čiuožykloje Lukiškių aikštėje.

Gruodžio 20 d. 12 val. maloniais kviečiame 5-10 klasių mokinius, tėvelius, mokytojus ir visą mokyklos bendruomenę į kalėdinį spektaklį" Mergaitė su degtukais".

Kviečiame visus mokinius, tėvelius, mokytojus, mokyklos darbuotojus rašyti šventinius sveikinimus vienas kitam iki gruodžio 18 d.

Gruodžio 9 d. visame pasaulyje švenčiama Tarptautinė antikorupcijos diena. Muitinės muziejus organizavo Vilniaus miesto mokinių piešinių konkursą antikorupcijai paminėti " Būk sąžiningas sau ir kitiems". 3a ir 3c klasės mokiniai dalyvavo šiame konkurse.