Renginiai

Atvira 6a ir 6b klasės valandėlė „Rūkymas: ar verta pradėti?“

Gegužės 25 d. vyko atvira, integruota 6a ir 6b klasės valandėlė „Rūkymas: ar verta pradėti?“. Rūkymo tema buvo pasirinkta neatsitiktinai – gegužės 31 dieną minima Pasaulinė diena be tabako. Ši klasės valandėlė išskirtinė tuo, kad joje dalyvavo dvi šeštokų klasės ir ji vyko nuotoliniu būdu, per ZOOM platformą. Mokiniai klasės valandėlės metu susipažino su rūkymo poveikiu žmogaus fizinei sveikatai, išvaizdai bei finansams, ieškojo tinkamų ir įdomių laisvalaikio praleidimo būdų, kurie padėtų jaunimui nepradėti rūkyti. Džiugu, kad mokiniai įdėmiai klausėsi mokytojų aiškinimo, aktyviai dalyvavo diskusijose, atliko skirtas užduotis. Ši jaunimui aktuali tema vėliau persikėlė ir į dailės pamoką, kurioje mokiniai piešė plakatus, skatinančius nerūkyti. Tikimės, kad mūsų jaunimas yra sąmoningas ir rūkančiųjų skaičius neišaugs.

 

      Klasės valandėlės organizatorės 6a ir 6b kl. vadovės S. Bakaitienė ir I. Juškienė

                          Dailės mokytoja R. Vaitkevičiūtė




Ankstesni įrašai


Ar prisimenate,kaip įėjote pirmą kartą į teatrą?

Ar paklausėte savęs kada,kas mums yra teatras?

Šis stebuklingas pasaulis pagauna mus ir nusineša dviem ,trim valandom ten,kur viskas kitoniškai....

Ar kada nors pajutote kvapą, teatro kvapą: dulkių, šviesų, rūbų, dekoracijų....Taip, dekoracijų. Dažnai su tuo terminu susitinkame ir mokykloje. Mokiniai vaidina, rengia koncertus,pasirodymus. Labai svarbu,mokėti patiems pasigaminti dekoracijas.

Maloniai kviečiame prisijungti prie šaunaus kolektyvo,kuriame muzikuojame tautiniais instrumentais-kanklėmis,birbynėmis,lumzdeliais,pučiame skudučius ir netgi dūdmaišį. Be šių instrumentų grojame skrabalais bei perkusiniais instrumentais-būgnu,tambūrinu,marimba,mėnulio būgnu.Mūsų repertuare skamba ne tik tautinė muzika,bet ir klasika,šiuolaikinės muzikos kūrėjų muzika.Paįvairinimui visada atsižvelgiame į mėgstamą populiariąją muziką-ją aranžuojame ir pritaikome šiems instrumentams.

GMP komitetas parengė skaidrių ciklą apie koronovirusą ir mūsų planetą Žemę šiuo sunkiu laikotarpiu. Nors mūsų planetos klimatas ir koronavirusas iš pažiūros yra visiškai skirtingi dalykai, jie vis dėlto labai susiję.  Žinoma,  COVID - 19 nusinešė daug  žmonių gyvybių,  ištuštino miestų gatves, parkus ir skverus, sulėtino fabrikų bei gamyklų darbą. 

7A,B klasių  etikos  grupės mokiniai praeitą savaitę pabandė smalsiu žvilgsniu pasidairyti po pavasariu alsuojančią gamtą.Nustebti...  ir, gal būt,  nustebinti kitus.   

Nuo 2020 m. balandžio 21 d. iki gegužės 6 d. vyko  Vilniaus miesto vaikų aplinkosaugos kūrybinių darbų konkursas „Maži darbeliai gali tapti didelių darbų pradžia“. Konkursas skirtas Motinos dienai  paminėti.