Renginiai

Kaip mes paminėjome Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną

Šį trečiadienį, kovo 11-osios išvakarėse, mūsų progimnazijoje vyko Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos paminėjimas „Laisvės keliu“. Šia proga socialinių mokslų, dorinio ugdymo, menų ir technologijų dalykų pamokose visą savaitę vyko kūrybinės dirbtuvės, kuriose mokytojai su mokiniais vykdė įvairias veiklas. Dailės mokytoja Rima Vaitkevičiūtė su 5a klasės mokiniais piešė lietuvių liaudies patarles ir priežodžius apie meilę tėvynei ir laisvę. Šokio mokytoja Greta Augaitytė kartu su 5b klasės mokiniais tyrinėjo judesio kryptis ir kūrė šokį pagal  E Masytės dainą „Laisvė“. Istorijos mokytoja Vaida Porutienė su 6a klase tyrinėjo sfragistikos techniką ir gamino su vaikais anspaudus. Etikos mokytoja Danutė Balevičiūtė ir tikybos mokytoja Inga Juškienė pakvietė 6b ir 7a klasių mokinius sukurti sveikinimą Lietuvai ir paklausinėti progimnazijos bendruomenės narius apie tai, kas jiems yra laisvė. Technologijų mokytoja Nijolė Misiukonienė kartu su  7b klasės mokiniais gamino medelius, o su 8a klasės mokiniais kepė gardėsį Lietuvai. Kūno kultūros mokytojas Erdvilas Šiupšinskas su 8b klasės mokiniais keliavo po Vilniaus vietas, menančias Nepriklausomybės kūrimąsi ir matavo nueitus kilometrus bei žingsnius. Technologijų mokytojas Mantas Kniubas su 7a ir 7b klasių mokiniais gamino tiltus, bokštus ir vėjo malūnėlius, taip primindamas apie valstybės stiprybės ir laisvės simbolius. Muzikos mokytoja Sabina Kalibataitė paruošė muzikinį kūrinį, kurį atliko 7b kl. mokinys Matas Malevičius. Mokytoja Jolanta Zinkevičienė su IIN klasės mokiniais kūrė viktoriną "Mūsų žiniose -skamba laisvė", kurioje dalyvavo 5 - 8 klasių mokiniai per Kohoot žaidimų mokymosi platformą  Apjungus visus šiuos darbus, buvo sukurtas filmukas, prie kurio darbavosi muzikos mokytoja Jūratė Steiblienė ir šokio mokytojos Kamilė Sunklodaitė ir Greta Augaitytė. Filmukas buvo pristatytas mokyklos bendruomenei.

https://padlet.com/v_reginele/do9tnzngik6c57ez

___________________________

Greta Augaitytė Įrašo autorius:
Greta Augaitytė
Šokių mokytoja




Ankstesni įrašai


„Lietuva – tai mes visi, kokie mes – tokia ir Lietuva, tad galvokime apie ją šiandien,gyvenkime joje šiandien, dirbkime, mokykimės, mylėkime, džiaukimės, šypsokimės,
kurkime ir būkime laimingi, gyvendami savo valstybėje, savo Lietuvoje“.
 Vytautas Lansbergis
         Miela Naujininkų progimnazijos bendruomene,
sveikiname visus su Kovo 11-ąja, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena

Kviečiame Naujininkų progimnazijos bendruomenę Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną švęsti  drauge 2021 m. kovo 10 d. (trečiadienį) 12.55 val.

Ir mamytės, ir tėveliai, ir vaikučiai, ir seneliai kovo mėnesio pirmąją savaitę jungėsi ir dalyvavo Naujininkų progimnazijos Kaziuko mugės šventėje! O akis buvo kur paganyti!

Pakvipo vėjai pavasariu. Rudenį pasėti ,,Dailės grūdeliai“  ūgtelėjo.

Pažiūrėkime. Ką jie nuveikė per žiemą. Ši parodėlė - mažų rankyčių ir širdelių kalba.

Miela Naujininkų progimnazijos bendruomene,

Kviečiame prisidėti prie seniūnų tarybos inicijuotos akcijos „Linksmosios kojinės“.