Renginiai

5-10 klasių mokinių susitikimas su "Misija Sibiras 2019" atstovais

Lapkričio 17 d., penktadienį, per pirmą pamoką, mokyklą aplankė svečiai, du jaunuoliai Audra Avižiūtė ir Marijus Štilinis,  dalyvaujantys ,,Misija Sibiras 2019“ (Kazachstanas) veikloje. Paskutinė išvyka vyko 2019 metų vasarą. Šios kelionės įspūdžiais svečiai ir dalijosi. Jie papasakojo apie vietas, kurias aplankė, lietuvių kapines, kurias sutvarkė.  Kapinių ieškojo vietovėse, kurių žemėlapiuose jau nebėra, todėl nemažai keliavo pėsčiomis. Dvi savaites trukusioje ekspedicijoje į dangų iškilo nauji lietuviškos kryždirbystės elementais puošti kryžiai. Ekspedicijos nariai susitiko su Kazachstane tebegyvenančiais lietuviais ar jų artimaisiais. Pasakojimas buvo iliustruojamas skaidrėmis, kurios leido klausytojams pajusti kelionės kasdienybę ir įdomiausias akimirkas.

Mokiniams ir mokytojams pasakojimas paliko neišdildomą įspūdį.

Štai keletas 8a klasės mokinių atsiliepimų apie susitikimą.

Buvome supažindinti su atrankomis ir pasiruošimu ir misijos eiga. Dalyviai pasidalino savo itin įdomia bei įspūdinga patirtimi. Išties emocionali ir jautri ekspedicija. Negali neišspausti ašaros, kai skaitant vardus ir pavardes, statistiniai skaičiai gauna prasmę bei tampa tikrais žmonėmis. Supranti, jog tie žiaurūs įvykiai praeityje, liečia kiekvieną iš mūsų. Tai kelia daug emocijų.
                                                                                                                                       Mija

Man labai patiko susitikimas su „Misija Sibiras“ dalyviais. Sužinojau daugiau apie j veiklą ir dienotvarkę. Buvo labai įdomu  klausyti kaip jie pasakojo kai ieškojo vienos mergaitės kapo ir parodė prieš kapo sutvarkymą ir po jo sutvarkytas nuotraukas.

                                                                                                                                     Dovydas

Buvo labai įdomu. Yra gerai, kad aplanko mirusių tremtinių kapus ir juos prisimena.

                                                                                                                               

Šiandien buvo labai įdomu susitikimas su „Misija Sibiras“ dalyviais. Sužinojau daug apie jų veiklą, nuotykius, pasiekimus. Mielai dar pasiklausyčiau jų istorijų.
                                                                                                                                        Beatričė

Buvo įdomu sužinoti apie „Misija Sibiras“, jų paieškas, keliones, darbus. Apie pažintis su kitais lietuviškai šnekančiais ar lietuviško kraujo turinčiais žmonėmis, pastangas rasti ir sutvarkyti kuo daugiau lietuviškų kapų.

Susitikimas su „Misija Sibiras“ atstovais prabėgo greitai. Prezentacija buvo informatyvi ir įdomi.                                                                                                                                                                               
 

___________________________

Regina Volodkovič Įrašo autorius:
Regina Volodkovič
rusų kalbos mokytoja, Seniūnų tarybos kuratorė




Ankstesni įrašai


Lapkričio 7-ą dieną GMP nariai - Giedrė Simaitytė, Rusnė Šamšonaitė ir Jonas Morkūnas, kartu su auklėtoja ir GMP koordinatore Nijole Misiukoniene ėjo pas pradinių klasių moksleivius ir rodė skaidres bei filmukus apie gamtosaugą. Aktyviausiems klausytojams, kaip prizą dovanojo daugkartinius maišelius.
Taip pat, Lapkričio 6-ą dieną, per 7a klasės tėvų-vaikų susirinkimą skatino tėvus saugoti gamtą.

Mokinių atostogų netu  spalio 29 d. mokytojos N.Nisiukonienė ir S.Bakaitienė dalyvavo respublikinėje mokslinėje praktinėje konferencijoje,,Novatoriški sprendimai ir aplinkosauginio švietimo galimybės profesiniame ir bendrajame ugdyme”,o spalio 30 d. dalis moyklos bendruomenės lankėsi Kairėnų botanikos sode ir gilino gamtosaugines žinias edukaciniuose užsiėmimuose ,,Žaliasis namas” ir,,Mokomės pažinti augalus.

Spalio 21 – 22 d. Naujininkų mokyklos 6a, 6b ir 7a klasės mokiniai kartu su auklėtojomis : Stase Bakaitiene, Inga Juškiene ir Nijole Misiukoniene tvarkė Rasų kapines.

„Vilniaus lapai“ – tai tarptautinis literatūros festivalis Lietuvos sostinėje Vilniuje. Renginio centre – žinomų, skaitytojų pamėgtų Lietuvos ir pasaulio rašytojų susitikimai su publika įvairiose Vilniaus vietose, atviras autoriaus ir skaitytojo dialogas, gyvai skambantys poetų ir prozininkų balsai, viešai skaitoma bei interpretuojama kūryba.

Festivalio programą su daug nemokamų renginių rasite čia: https://www.vilniauslapai.lt/programa

Vilniaus Naujininkų mokyklai reikalingas logopedas.