Renginiai

Ruošiamės adventui

Lapkričio 29 - ąją prasidės adventas, todėl 3b klasės mokiniai suskubo jam ruoštis.  Trečiokams įvyko integruota etnokultūros, tikybos ir muzikos pamoka „Advento ženklai“. Mokiniai pamokos metu išsiaiškino, kokia yra tikroji advento prasmė, kaip mūsų senoliai pindavo advento vainikus, kokias dainas dainuodavo bei daugybę kitų įdomių dalykų. Dalinamės vaikų mintimis apie pamoką:

Dominykas B.: „Pamoka buvo labai įdomi, nes mes kalbėjome apie adventą ir mokytoja vainiką pynė, o mes dainavom ir grojom“.

Osvaldas: „Aš sužinojau, kad per adventą turime būti geri“.

Edvinas S.: „Per adventą turime stengtis atsikratyti blogų dalykų“.

Donatas: „Aš sužinojau, kad per adventą reikia stengtis ištesėti savo pažadą“.

Aneta: „Per adventą turi būti ramios dienos, ne su triukšmu. Pamoka buvo labai, labai įdomi, ačiū Jums“.

Erikas: „Aš sužinojau, ką reiškia žvakių spalvos. Violetinė reiškia atgailą, o raudona – džiaugsmą dėl tuoj gimsiančio Jėzaus“.

 

Tikybos mokytoja I. Juškienė

Muzikos mokytoja S. Kalibataitė

___________________________

Inga Juškienė Įrašo autorius:
Inga Juškienė




Ankstesni įrašai


Sveikiname visus su Pasauline sveikinimosi diena!

 

Gamtosauginis būrelis "Įdomieji eksperimentai" ugdo mokinių žingeidumą,loginį mąstymą,norą eksperimentuoti klasėje ir namuose.

Šių metų lapkričio 18 dieną mūsų progimnazijos 15 mokinių iš 7,8 klasių dalyvavo nacionalinėje aplinkosaugos olimpiadoje

2020 11 16 minėjome tolerancijos dieną.

Šių metų spalio mėnesį Vilniaus Naujininkų progimnazijos bendruomenė įsijungė į Vilniaus Žirmūnų gimnazijos organizuojamą projektą - atviras technines kūrybines dirbtuves „101 inkilas Lietuvai-2020“