Renginiai

Europos kalbų dienos paminėjimas

Rugsėjo 27 d. mūsų progimnazijoje tradiciškai buvo minima Europos kalbų diena. Mūsų mokykla šią dieną mini 20-ąjį kartą. Šių metų tema ,,Europos šalių pasakos“.

Per lietuvių kalbos pamokas 5a, 6a, 8a, 8b klasėse buvo kalbėta, kas yra pasakos. Mokiniai žiūrėjo ir aptarė ,,Grybų karą“, ,,Tris paršiukus“, kuriuos vėliau bandė raiškiai pasekti. 5b, 5c klasės mokiniai klausėsi ispanų ir vengrų pasakų, aptarė jų savitumą, skirtingumą, lygino su lietuviškomis pasakomis, 6b klasė žiūrėjo ekranizuotą olandų pasaką.

Nors Jungtinė Karalystė išstojo iš Europos Sąjungos, anglų kalba liko Europos Sąjungos kalba, nes ja oficialiai kalbama Maltoje ir Airijoje. Todėl minint Europos kalbų dieną per anglų kalbos pamokas 8 klasės mokiniams buvo pasiūlyta pasigilinti į žymaus anglų rašytojo Oskar Wilde autorinę pasaką ,,Laimingasis princas“. Mokiniai, dirbdami grupėmis, rekonstravo pasakos siužeto vingius, vėliau, stebėdami pasakos ekranizaciją anglų kalba su titrais, analizavo ir tobulino savo darbą. Buvo aptartas pasakos idėjinis turinys, pasakos aktualumas šių dienų pasaulyje. Mokytojos nuostabai, daliai mokinių tai buvo pirmoji pažintis su šio rašytojo kūryba.

5a klasės anglų k. pogrupis žiūrėjo trumpą animuotą Šarlio Pero  pasaką  „Little Red Riding Hood“ ir dirbdami grupėmis atliko mokytojos parengtas užduotis. Vėliau mokinių laukė įdomiausia užduotis – gavę sutrumpintą šios pasakos scenarijų anglų kalba, pasiskirstė vaidmenimis ir suvaidino šią pasaką! 6a klasė ir 7b pogrupis žiūrėjo animuotą brolių Grimų pasaką ,,Elves and the Shoemaker“. Vėliau jų komandos parengė atsakymus į klausimus apie šią pasaką, o tada laukė kūrybinė veikla – pasirinkti labiausiai patikusius pasakos momentus, sukurti personažų žodžius ir suvaidinti. Puikūs ir kūrybiški aktoriai mūsų mokiniai!

Per rusų kalbos pamokas 6b, 7b, 8a, 8b klasės žiūrėjo animuotas pasakas ir jas inscenizavo.

Per rusų k. pamokas su 6a klasės mokiniais buvo kalbėta apie rusų liaudies pasakas, rusų rašytojų pasakas. Vėliau mokiniai atliko kūrybinę užduotį - nupiešė jiems patikusį veikėją ir parašė jo vardą. 7a ir 7b klasės mokiniai vykdė kūrybinę veiklą grupėmis. Jie turėjo sudėti pasaką iš pastraipų, suklijuoti ant lapo, užrašyti pasakos pavadinimą, šalia priklijuoti veikėjus. Kiekviena grupė pristatė savo darbą klasei. 8b klasė peržiūrėjo rusų liaudies pasakas ir jas aptarė. 

Kalbų metodinė grupė




Ankstesni įrašai


Naujininkų bendruomenės šventės meninių improvizacijų renginyje ,,Sveikiname Naujininkus“ 5a klasės mokinės atliko šokį ,,Judėkime drauge“.

 

,,Daržovės" aplikacija ,,Morka"

Tradiciniai Naujininkų bendruomenės šventiniai renginiai jau nuo šiandien!

Rugsėjo 22 d.

Orientacinis protmūšis.

Auksaspalviais medžių lapais pasidabino "Smalsučių" grupė dėže raudonskruosčių obuolių, bei rudeninių medžių piešinėliais.

Rugsėjo 15. Įvyko pirmasis Seniūnų tarybos susirinkimas.  Jo metu rinkome mokinių savivaldos pirmininką. Ją tapo 8b klasės mokinė Agnė Grybauskaitė, o jos pavaduotoja 6a klasės mokinė Miglė Žilionytė.