Renginiai

Spalio 4 dieną vyko pamokos ne mokyklos erdvėse

Spalio 4 d. vyko pamokos ne mokyklos erdvėse.

1a klasės mokiniai dalyvavo edukacijoje Baltijos gintaro meno centre. Mokiniai sužinojo įdomios informacijos apie Lietuvos auksą - gintarą, grožėjosi gintaro dirbiniais. Pirmokėlių darbščios rankelės gebėjo nugludinti gintaro gabalėlius ir pagaminti iš jų amuletą. Pasipuošę savo sėkmės talismanais, mokiniai keliavo pasivaikščioti  po Vilniaus senamiestį. Ekskursijos vadovė papasakojo, kodėl Vilniaus senamiestis yra įtrauktas į Pasaulio paveldo sąrašą. Pavargę, bet kupini įspūdžių pirmokai grįžo į mokyklą. Su nekantrumu jie lauks kitų išvykų.

Mokytoja Rasa Strazdienė

1b klasė pamokų ne mokyklos erdvėse laiką leido ekskursijoje Vilniaus Universiteto botanikos soduose. Edukacijos tikslas buvo plėsti žinias apie gyvąją gamtą, jos naudą, kilmę ir priežiūrą. Mokiniai grožėjosi rudens spalvomis, augalų įvairove, mokėsi kaip atpažinti įvairius augalus į juos žiūrint, uostant ir liečiant.

Mokytoja Vesta Aleksynaitė

2a klasės mokiniai  dalyvavo edukacinėje pamokoje " Senojo miesto paslaptys ". Vaikai išgirdo, kur stovėjo senojo miesto vartai, kodėl išnyko kai kurios gatvelės, mokėsi  jas pastebėti. Sužinojo, kokius atspaudus viduramžiais pastatų plytose paliko senieji meistrai. Moksleiviai ieškojo dingusio, o gal kur  nors už kampo pasivaikščioti išėjusio senojo miesto. Rotušės aikštėje kreidelėmis nupiešė savo klasės gatvę ir pavadino ją Draugų gatve.

Mokytoja Jolanta Kuzmickienė

3a klasė dalyvavo interaktyvioje edukacinėje veikloje po Vilniaus senamiestį ,,Žaidžiu Vilnių". Pažintis su senamiesčiu prasidėjo prie Karaliaus Mindaugo paminklo. Vėliau mokiniai apsilankė Valdovų rūmų kiemelyje, apžiūrėjo Katedrą, bokšto laikrodį. Moksleiviai sužinojo, kurioje aikštės vietoje stovėjo gynybinė Vilniaus siena. Vėliau vaikai stabtelėjo prie Prezidentūros, užsuko į Vilniaus Universiteto kiemus. Pasirodo, viename iš kiemelių veikė senoji vaistinė, o kiemelyje buvo auginamos vaistažolės.
Mokiniai ne tik susipažino su Vilniaus senamiesčio pastatais, bet ir žaidė įvairius žaidimus. Išvyka buvo įdomi ir naudinga.

Mokytoja Roma Simonavičienė

 

4a klasės mokiniai apsilankė Bernardinų sode. Rodos , daugybę kartų ten būta , tačiau kaskart  galima atrasti kažką naujo ir įdomaus. Mokiniai klausėsi pasakojimo kaip 1469 m. Kazimieras Jogailaitis pasikvietė brolius bernardinus į Vilnių.Vienuoliai čia gavo žemės sklypą maldos namams ir daržui įsteigti. Susidomėję vaikai klausėsi kaip bernardinai pelkėtą vietą pavertė  sukultūrintu sodu su tvenkiniais ir derlingais daržais.

Mokiniai vaikščiojo tose vietose , kur kažkada buvo vienuolyno daržai . Vadovė  vaikams pasakojo apie ten augančius augalus , gėles ,  prieskonius . Visi drauge gėrėjosi  seniausiu Vilniaus ąžuolu , kuriam jau 400 metų.
Pasakojimų pertaukėlių metu vaikai žaidė žaidimus , grožėjosi rudenėjančia sodo gamta.

 Mokytoja Alma Skarienė

 

4b klasė dalyvavo edukacijoje "Nepaprasta pamoka su knyga", kuri vyko Mokytojų namuose. Moksleiviai mokėsi kurti komiksus. Užsiėmimą vedė iliustracijų ir komiksų kūrėja Greta Alice. Po pamokos vaikai turėjo sulankstyti knygelę ir sukurti savo komiksą.

Mokytoja Vida Chlebnikovienė

5a klasė šią dieną nusprendė praleisti aktyviai. Mokiniai vyko į Vingio parką. Mokytojas priminė  šios puikios vietos istoriją, pasakojo apie čia vykusius įspūdingus renginius. Mokiniai žaidė įvairius savo sugalvotus ir mokytojo pasiūlytus  žaidimus parko pievelėje. Aktyviai leido laiką žaidimų aikštelėje, smagiai užkandžiavo gamtoje. Pėsčiomis įveikė apie 12  kilometrų atstumą. Grįžo  šiek tiek pavargę, bet smagiai nusiteikę.

Mokytojas Erdvilas Šiupšinskas

5b klasė dalyvavo ,,Sveikos gyvensenos edukacijoje" Vilniaus  saugaus miesto centre. Moksleiviai sužinojo kaip taisyklingai sėdėti pamokų metu, prie kompiuterio, kokia turi būti moksleivio darbo vieta. Lektorė paaiškino, kokie pavojai tyko, jei vaikai ilgai žaidžia mobiliaisiais telefonais, mažai juda, valgo nesveiką maistą, suvartoja nepakankamą kiekį vandens. Moksleiviai išmoko daryti akių mankštą ir patys sau pasižadėjo rūpintis  sveikata.

Mokytoja  Nijolė Misiukonienė

5c klasės mokiniams integruotą dorinio ugdymo bei  žmogaus saugos pamoką „Žmogus su negalia irgi gali“ vedė Lietuvos aklųjų bibliotekos edukatorė. Mokiniai ne tik praturtino žinias apie neįgaliųjų galimybes dabartiniais laikais, bet ir patys pasimokė rašyti bei skaityti  Brailio raštu. Grįždami į mokyklą vaikai dar aplankė Vilkpėdės bendruomenės centre įsikūrusį muziejų.

Mokytojos  Inga J. ir Danutė B.

6b klasė edukacinį užsiėmimą  vykdė Vilniaus senamiestyje. Pamokos  metu vaikai pamatė  seniausius miesto mūrinius pastatus. Visi žinome, kad Vilniaus miestas yra garsus savo barokine architektūra, tačiau moksleiviai turėjo galimybę prisiliesti prie dar vieno kultūros lobio – gotikinių  pastatų. Kai kurie jų yra 700 metų senumo ir pastatyti tuo laikmečiu, kai į miestą kėlėsi pirmieji amatininkai, pirkliai ir vienuoliai iš vakarų Europos. Mokiniai aptarė pastatų istoriją , lietė , tyrinėjo ir domėjosi iš kokių medžiagų buvo statomi senieji gotikos šedevrai.  Diena buvo graži ir saulėta, senasis miestas  pasakojo vieną iš savo istorijų.

Mokytojas Mantas Kniubas

7a klasė dalyvavo edukacinėje ekskursijoje „Vilniaus miesto herbo istorija“. Mokiniai susipažino su Vilniaus miesto herbo istorija, sužinojo, kad pirmą kartą apie šv. Kristoforą Vilniaus antspaude užsimenama XVI a. Žygimanto Augusto privilegijoje, nors pats herbas miestui suteiktas dar Gedimino valdymo laikais. Mokiniai pamatė, kaip šiandien Vilniaus miesto herbas atsispindi miesto pastatų detalėse. Vaikams buvo pateiktos ir kūrybinės užduotys – įamžinti nuotraukose Vilniaus miesto herbą ir gražiausią vaizdą matytą ekskursijos metu.

Mokinės Margarita Bėrantaitė, Goda Ditkevičiūtė

7b kl. mokiniai kartu su mokytojomis Regina ir Vida vyko į Bernardinų sodą. Pirmiausia pasidžiaugė, pasigrožėjo rudenėjančia gamta, vėliau kibo į darbus. Susipažino su sode augančiais medžiais ir parengė „Medžio pasą“. Darbų buvo daug ir įvairių : piešė medžius, matavo jų aukštį, nustatė amžių, gamino lapų bei žievės atspaudus.

Mokytoja Vida Sivickienė

8b kl. vykdė integruotą geografijos ir anglų kalbos edukaciją ,,Vilniaus pilių kultūrinis rezervatas“. Veikla prasidėjo Vilniaus miesto piliavietėje. Apie Aukštutinę  pilį papasakojo klasės mokinės Kamilė ir Lijana. Moksleiviai išsiaiškino Gedimino kalną ištikusias problemas ir pasekmes.Vėliau visi kartu patraukė Vilnios upės link. Stebėdami tekantį vandenį nustatė, kuriame Vilnios ir Neries upės krante yra Gedimino kalnas. Pakilę į šį kalną, moksleiviai  pagal Saulę pabandė susiorientuoti vietovėje, išsiaiškino, kokiais dviem būdais veikia GPS,o panaudoję kompasą, tiksliai  nustatė savo geografines koordinates. Vėliau užkopė į Kalnų parko teritoriją, kurią sudaro ledyninio laikotarpio erozinės ,,Trijų kryžių“, ,,Stalo“, ,,Gedimino kapo“ ir ,,Bekešo“ kalvos. Moksleiviai mokėsi vartoti geografinius terminus tiek anglų, tiek lietuvių kalbomis.Vaikai buvo aktyvūs, išmoko ne tik teorinių, bet ir praktinių dalykų.

 Mokytojos Jolanta Zinkevičienė, Violetta Baliulienė

Per šias edukacines pamokas  mokiniai pagilino, praplėtė ar  pritaikė jau turimas žinias ir sužinojo naują informaciją. Ši diena vaikams suteikė pažinimo džiaugsmą ir daug naujų atradimų.




Ankstesni įrašai


Spalio 5-oji - Tarptautinė mokytojų diena. Tai diena, kada kiekvienas iš mūsų galime prisiminti  savo buvusius ar esamus mokytojus, pasveikinti juos šios gražios šventės proga.

Mes, 8b klasės mokiniai, šį rytą sveikinome Naujininkų progimnazijos mokytojus ir tarėme jiems nuoširdų "AČIŪ" 

Seniūnų taryba sveikina visus mokytojus Tarptautinės mokytojų dienos proga

Spalio 2-3 dienomis Vilniuje vyko Šalies mokinių turizmo technikos varžybos "Auksinis ruduo 2021". Varžybose dalyvavo ir Naujininkų progimnazijos mokinės lankančios Vilniaus jaunųjų turistų centre treniruotes Evija ir Meida Kutkutės

2021 m.  rugsėjo 28 d.  Jaunųjų metraštininkų būrelis kartu su istorijos mokytoja keliavo į Vilniaus senamiestį ir tyrinėjo nepastebėtus akcentus senamiesčio pastogėse.

Mūsų progimnazijos bendruomenė dalyvavo Naujininkų bendruomenės eisenuoje "Apkabink Naujininkus"