Renginiai

Kalbų savaitė "Lietuva pasaulyje"

Daug svarbių datų turi mūsų valstybė. Viena iš jų Kovo – 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Šiemet šios šventės nuotaikomis mūsų progimnazija gyveno visą savaitę.

 Kovo 7-10 d. vyko kalbų savaitė ,,Lietuva pasaulyje‘‘. Per kalbų pamokas mokytojai ir  5-8 kl. moksleiviai rengė pristatymus, dalinosi žiniomis apie žymius meno, mokslo, sporto ir kultūros žmones, jų darbus ir atradimus, garsinančius mūsų šalį visame pasaulyje.

    Ketvirtadienį savaitės veiklą vainikavo ,,Protų mūšis‘‘, kuriame dalyvavo mišrios 5-6 kl. ir 7-8 kl. moksleivių komandos. Mokiniai turėjo puikią galimybę pasitikrinti per projektinę savaitę įgytas žinias.

    Šventinį renginį pradėjo didingai nuskambėjusi ,,Tautinė giesmė‘‘ ir Ukrainos himnas, kuriuo išreiškėme palaikymą šiai tautai, dabar ginančiai savo laisvę nuo okupanto, neteisėtai bandančio atimti tautos teisę į laisvę ir nepriklausomybę.

   Pirmieji ,,Protų mūšį‘‘ pradėjo į komandas suskirstyti 5-6 kl. mokiniai. Viktoriną sudarė keturi etapai. Pirmajame etape užduotims atlikti reikėjo pasitelkti gebėjimą greitai reaguoti ir atsakyti į pateiktus klausimus per itin trumpą laiką. Antrajame etape, bandydami sudėti tinkamai dėlionę ir atspėti įžymaus žmogaus vardą, pavardę ir profesiją, vaikai puikiai pademonstravo savo išmonę ir vaizduotę. Trečiajame etape vaikams teko prisiminti žinias apie Lietuvos kultūrinį paveldą ir daiktus atspindinčius Lietuvą. Paskutiniajame etape, pasitelkę kūrybiškumą, 7-8 klasių mokiniai kūrė ketureilius. Moksleivių žinias vertino mokyklos mokytojų komisija.

    Susumavus rezultatus, didžiausią taškų kraitį 5-6 kl. komandose sukaupė  2 komanda (Matas, Armanas, Gustina,Liveta, Linas), 7-8 kl.  irgi II komanda (Deividas, Adriana, Evija, Agnė)                                                                             

Visų komandų dalyviai buvo apdovanoti simbolinėmis atminimo dovanėlėmis – ženkliukais, o nugalėtojais saldžiomis dovanėlėmis.

___________________________

Jurgita Popova Įrašo autorius:
Jurgita Popova
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Šią savaitę progimnazijoje šurmuliuoja artėjančios Kovo 11-osios nuotaikos.
Kalbų metodinė grupė ir Seniūnų taryba kviečia švęsti laisvę!

Kovo 4 d. Naujininkų progimnazijos 1-4 klasių mokiniai suorganizavo Kaziuko mugę. 

Vilniaus Naujininkų progimnazija jungiasi prie M. Biržiškos gimnazijos iniciatyvos ir kviečia prisidėti prie renkamos pramos Ukrainos žmonėms.

Kovo 7, 8, 9 d. mokiniai gali atnešti paramą į savo  kabinetus.  

1-4 kl. mokiniai laukia pavasario! Ruošdamiesi Užgavėnėms jie pasigamino kaukes, ieškojo receptų skaniausiems Užgavėnių blynams iškepti.