Renginiai

Pamokos ne mokyklos erdvėse (rugsėjo 29 d.)

Rugsėjo mėn. paskutinįjį penktadienį mūsų progimnazijos mokiniai ir jų mokytojai 4-7 pamokas praleido netradicinėje aplinkoje. Mokytojai patys organizavo, kūrė pamokų planus ir kartu su moksleiviais juos įgyvendino įvairiose rudenėjančio Vilniaus vietose.

 

1a klasės mokiniams dailės ir technologijų pamokos vyko Vytauto Kasiulio muziejuje. Mokiniai susipažino su spalvingais V. Kasiulio litografijos darbais.  Pirmokai sužinojo apie grafikos technikas ir priemones. Dirbtuvėse išmoko spaudavimo technikos ir sukūrė po kelis grafikos darbelius.

Pirmokai vieną savo grafikos darbelį nusprendė padovanoti tėveliams, o kiti mokinių darbai papuoš klasę.  

2b klasė lankėsi A. Mickevičiaus bibliotekoje. Mokiniai susipažino su bibliotekos erdve ir jos gyventoju, sužinojo, kokia tvarka bibliotekoje sudėtos knygos, o vėliau atliko su jomis susijusias užduotis.

3a kl. ir 3b kl. mokiniai kartu su savo mokytojomis per dailės pamoką keliavo į Burbiškių parką, kuriame kūrė įvairiaspalvius paveikslus iš gamtoje rastų medžiagų.

4b klasės mokiniai dalyvavo ekskursijoje - edukacijoje "Samuelio Bako vaikystės stebuklas".
Ekskursijos metu vaikai susipažino su Samuelio Bako gyvenimu ir kūryba. Vėliau edukacijų salėje gamino knygelę, prisiminė ir persipiešė matytus parodoje simbolius.
 

5b kl. anglų kalbos pamoka „Meeting people and introducing yourself“vyko jaukiame Naujininkų skverelyje. Mokiniai kūrė personažus, susipažinimo ir prisistatymo dialogus, žaidė vaidybinius angliškus žaidimus.

6a klasė su mokytojomis V. Porutiene ir I. Juškiene keliavo į Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčią, kur dalyvavo tikybos ir etikos pamokoje tema "Malonių fontanas". Jos metu vyko pokalbis apie Lukiškių Dievo Motinos ikoną. Į Lietuvą ją atsivežė LDK artilerijos generolas Motiejus Korvinas Gosiervskis. Ši ikona yra ypatinga tuo, kad Vilniaus dominikonų vienuolyne buvo stebėti apsireiškimo ženklai, susiję su Lukiškių Dievo Motinos atvaizdu, 1737 m. jie buvo publikuoti stebuklų knygoje "Mistinis fontanas".

6b kl. mokiniai su mokytojomis  V.Sivickiene ir J.Steibliene keliavo į saugomų teritorijų Nacionalinį lankytojų centrą, kuriame įvyko gamtos ir žmogaus pamoka „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“.

Šis centras įsikūręs Antakalnyje, viename iš Sapiegų rūmų komplekso pastatų.

Įėję į centrą moksleiviai pasijuto tarsi gamtos prieglobstyje: akį džiugino žali žolynai, maloniai čiulbėjo paukščiai. Gidas supažindino su saugomų teritorijų sistema, paaiškino, ką reiktų saugoti ir kodėl gamtosauga žmonijai darosi vis svarbesnė. Mokiniai sužinojo, kuo ypatingos pelkės, kokie augalai jose auga bei kokie gyvūnai ten gyvena.

Vėliau darbas vyko grupėse. Kiekvienas mokinys galėjo tapti aktyviu  gamtos saugotoju  ir stebėti pasirinktas  teritorijas. Mokiniai aiškinosi, diskutavo, kaip visi kartu ir kiekvienas atskirai gali prisidėti prie gamtos saugojimo. Pamoka baigėsi interaktyviu žaidimu.

8 a kl. muzikos pamoka vyko Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje. Mokiniai turėjo galimybę dalyvauti edukacijoje "Triukšmo įgarsinimas kino filmuose". 
Filmuojant profesionalų kiną, vaizdas fiksuojamas kino juostoje, o garsas įrašomas atskirai. Vėliau ant nufilmuoto vaizdo garsas „uždedamas“, t. y. garsas pritaikomas tam tikram vaizdui. Tokius triukšmus uždaroje, tylioje studijoje, pasitelkę pagalbines priemones, įgarsina aktoriai – „triukšmadariai. Šiuos garsus mokiniai galėjo pabandyti išgauti patys edukacinio užsiėmimo metu.

8 b klasės mokiniai ir juos lydintys mokytojai per fizinio ugdymo pamoką vyko į pažintinį žygį po Vilniaus pilių kultūrinio rezervato teritoriją. Pasitelkę išmaniąsias programėles suplanavo savo žygio maršrutą. Atsižvelgę į turimą laiką ir savo fizines galimybes nusprendė aplankyti Trijų Kryžių, Bekešo, Gedimino kapo, Stalo piliakalnius. Kiekvienoje lankytinoje vietoje mokiniai  trumpai pasidalino savo žiniomis apie jas, jų svarbą ir reikšmę miesto ir šalies istorijai.

Žygio metu mokiniai įveikė daugiau kaip 3 kilometrų atstumą, kopdami bei besileisdami stačiais Kalnų parko šlaitais, grožėjosi rudenėjančio Vilniaus panoramomis.

Pamokos dalyviai atliko nemažą fizinį darbą – nužingsniavo daug  žingsnių, pasidžiaugė buvimu gamtoje. Žygio metu naudojosi mobiliosiomis, tokiai veiklai skirtomis programėlėmis, todėl pasiekę numatytą finišą galėjo detaliai aptarti nuveiktą fizinę veiklą. 

 

 

___________________________

Jurgita Popova Įrašo autorius:
Jurgita Popova
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Rugsėjo mėnesio gale 7-8 kl. mokiniai vyko į edukacinę išvyką. Jie lankėsi Žuvinto, Metelio ir Dusios ežerų apylinkėse.

Kaip ir kiekvienais metais, šiemet taip mokykloje buvo organizuota dieninėje vaikų vasaros stovykloje „Saulės zuikutis“ . Stovykla truko dvi savaites, jų metu vaikams buvo sudarytos sąlygos tenkinti pažinimo, lavinimosi ir saviraiškos poreikius.