Renginiai

Balandžio 18 dieną vyko pamokos ne mokyklos erdvėse

2019 m. balandžio 18 dieną, kaip ir kiekvienais metais, Naujininkų mokyklos mokiniai paliko klases ir kartu su mokytojais  išvyko į įvairius Vilniaus muziejus bei kitas lankytinas vietas. Kiekviena klasė pasidalijo įspūdžiais apie netradicinę ugdymo dieną.

3a ir 3b klasės dalyvavo pamokose po atviru dangumi. Mokiniai vyko į Europos parką, kuriame po atviru dangumi eksponuojami daugiau nei 100 meno kūrinių, sukurtų menininkų iš 34 skirtingų pasaulio šalių. Parkas meno kalba įprasmina geografinį Europos žemyno centrą. Išraiškingas parko reljefas, kalvelės ir lomos, nedideli tvenkiniai kartu su meno kūriniais sudaro nedalomą visumą. Vieta, kurioje susitinka menas ir gamta, mokiniams paliko neišdildomą įspūdį. 


​J. Kuzmickienė                              

5 b klasė kartu su gamtos ir žmogaus mokytoja V.Sivickiene bei lietuvių kalbos mokytoja L. Jančauskyte lankėsi VU zoologijos muziejuje. Mokiniai susipažino su bestuburių ir stuburinių gyvūnų biologine įvairove. Klausėme gidės pasakojimo, kuris paukštis greičiausias, kokios žuvys pačios didžiausios, kiek suėda banginiai ir kitų įdomių faktų. Įdomu buvo sužinoti, kaip ruošiami gyvūnų eksponatai muziejui: vien išdžiovinami, iš kitų gaminamos iškamšos.

                                                                                                                                                                                      V.Sivickienė ir L. Jančauskytė

6a klasės mokiniai lankėsi  Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centre. Moksleiviai dalyvavo floristikos ir fotografijos pamokose. Jiems labai patiko.  Floristikos pamokoje  vaikai pagamino pavasariškas kompozicijas, kuriomis nudžiugino savo mamas. Užsiėmimą  vedė dėstytoja, kuri žavėjo savo nuoširdumu, atvirumu ir šiltu bendravimu.

                                                        N. Misiukonienė

7 a klasės mokiniai kartu su kūno kultūros mokytoju E.Šiupšinsku ir lietuvių kalbos mokytoja S.Balčiene buvo išvykę į pažintinį žygį po lankytinas Vilniaus vietas. Žygio tikslas – geriau pažinti gimtąjį miestą, pajusti aktyvaus judėjimo malonumą. Žygį pradėjome Kalnų parke, aplankėme Dainų slėnį ir pakilome iki Trijų Kryžių paminklo. Mija trumpai papasakojo šio monumento atsiradimo istoriją. Pasigėrėję nuostabiais Vilniaus vaizdais, nusileidome prie Vilnelės. Trumpam stabtelėjome prie Bekešo kalno ir siaurais, stačiais takeliais pakilome iki Gedimino kapo kalno. Atsikvėpę patraukėme iki Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios. Čia mums Mindaugas trumpai papasakojo vienos iš gražiausių baroko bažnyčių istoriją. Užsukome vidun pasigėrėti išskirtiniu bažnyčios interjeru. Siauromis Antakalnio gatvelėmis patraukėme žymiųjų kapinių link. Antakalnio kapinių istoriją mums pristatė Dovydas. Aplankėme Laisvės gynėjų memorialą, pasivaikščiojome po Rašytojų kalnelį, prisiminėme čia palaidotus žymius Lietuvos žmones. Žygio metu pasigėrėjome nuostabiais Vilniaus vaizdais. Atradome arba prisiminėme Vilniaus lankytinas vietas, pėsčiomis įveikėme 12 000 žingsnių.

                                                                                                                                                                                            Erdvilas Šiupšinskas

8a klasė lankėsi Genocido ir laisvės kovų muziejuje. Sovietų Sąjungai okupavus Lietuvą, beveik 300 tūkst. žmonių atsidūrė toli nuo Tėvynės. Vieni  buvo išvežti į tremtį, kiti – į kalėjimus ir lagerius. Moksleiviams buvo paaiškinta, kuo skyrėsi  gyvenimas tremtyje nuo kalinimo lageryje,  kalinimas lageryje nuo kalinimo kalėjime. Po edukacinio užsiėmimo aštuntokai apžiūrėjo visas buvusio kalėjimo vietas, kurios jiems paliko neišdildomą įspūdį.

                                                       D. Dalgedaitė

9 a klasės mokiniai buvo išvykę į Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centrą. Mokiniai susipažino su robotikos pagrindais: robotų įvairovė, jų panaudojimu. Buvo aptariamas praktinis robotų panaudojimas. Gyvai susipažino su dviem robotais – „Robotino“ ir "Mitsubishi". Bandė programuoti "Festo" žingsnine pavara, tai yra mokėsi valdyti pozicionavimo mechanizmą pagal pateiktas koordinates. Mokėsi parašyti paprastą valdymo programą ir išbandyti ją praktiškai – priversti robotą „Robotino“ judėti.

                                                                                             V. Sabonienė ir A. Šlaitaitė – Kaikarienė

10a klasė lankėsi Valstybės pažinimo muziejuje. Puikiai praleidome edukacijos laiką, sužinojome daug naujų dalykų.  Siūlome visiems, kurie dar nebuvo, apsilankyti. 

                                         10a klasė




Ankstesni įrašai


Bundant pavasariui prieš pat Šv. Velykas 3b, 4a, 4b ir 5 b klasių mokiniai turėjo labai įdomią, informatyvią ir kūrybišką edukacinę pamoką. 

Balandžio 17 d. Naujininkų mokyklos mokiniai kartu su mokytojais dalyvavo tradicinėje gamtos švarinimo akcijoje „Darom“.

Keletą mėnesių vykdėme etikos projektą ,,Mokiniai mokiniams’’. 8m klasės mokinės turėjo parengti pamokėlių pradinukams planus. Kovo 18 – 19 dienomis pamokėles apie mandagų elgesį vedė Roberta ir Sofija.

04-11 d. mokykloje lankėsi „Teatriuko“ aktoriai. 4-6 klasių mokiniams buvo pristatyta skaitymo skatinimo programa. Žiūrėjome inscenizuotą vaidinimą „Kalvio teisybė“ pagal M.Vainilaičio tekstą.

2019-04-15 – 2019-05-09 d. mokykloje vyks  2, 4, 6 klasių mokinių nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas (toliau – NMPP).