Renginiai

Respublikinis projektas "Gyvoji Žemė. Gyvūnai – mūsų mokytojai". Barsukas

6b klasės mokiniai ir mokytoja V.Sivickienė dalyvauja projekte ,,Gyvoji Žemė. Gyvūnai- mūsų mokytojai”. Šis projektas, skirtas gyvybei, gyvenančiai Žemėje. Jo tikslas – pažvelgti į gyvybės rūšis, siekiant pažinti, mokytis iš jų, gerbti, puoselėti gražų, harmoningą santykį su jomis. 

Projektą sudaro keli etapai - pirmiausia mokiniai susipažįsta su pateiktais gyvūnais, o vėliau vieną iš jų išsirenka ir pasidomi išsamiau.

Šeštokai išsirinko  barsuką ir  įsigilinosi į jo pasaulį, domėjosi biologinėmis gyvūno ypatybėmis ir gyvenimo būdu. Susipažinę su barsuku, mokiniai  nurodė, kad tai gyvūnas, iš kurio galima pasimokyti  tvarkingumo, pareigingumo, išmintingumo, atsargumo, ištvermingumo, sąžiningumo  bei kitų dorybių.

Mokiniai įžvelgė dar vieną gyvūno savybę - barsukas yra sinoptikas. Viduržiemį  „įvertina‘ meterologines sąlygas. Nuo seno kalbama, jog rudenį, kai nueina miegoti žiemos miego, barsukas guli ant vieno šono. Pusiaužiemio dieną, sausio 25-ąją, jis prabunda ir išlenda apsižvalgyti. Jeigu šviečia saulė ir barsukas mato savo šešėlį, nusprendžia, kad žiema būsianti dar ilga, todėl grįžta atgal į guolį ir gulasi ant kito šono - miegoti teks ilgai.Tada  žmonės sako, kad tokią dieną „barsukas apsivertė“. Jeigu diena būna apniukusi ir šešėlio nesimato, barsukas, sugrįžęs į guolį, gulasi ant to paties šono - žiemos nedaug belikę, nėra ko vargintis.

 Susižavėjimą barsuku mokiniai išreiškė kūrybiniuose darbuose.

___________________________

Vida Sivickienė Įrašo autorius:
Vida Sivickienė
Biologijos mokytoja




Ankstesni įrašai


Lapkričio 25 d. II N  klasės mokiniai dalyvavo nuotolinėje pamokoje „Kaip mums suprasti šiuolaikinį pasaulį ir nuspėti ateitį? Paleontologijos ir geologijos perspektyva“.

Lapkričio 29 - ąją prasidės adventas, todėl 3b klasės mokiniai suskubo jam ruoštis.  Trečiokams įvyko integruota etnokultūros, tikybos ir muzikos pamoka „Advento ženklai“. Mokiniai pamokos metu išsiaiškino, kokia yra tikroji advento prasmė, kaip mūsų senoliai pindavo advento vainikus, kokias dainas dainuodavo bei daugybę kitų įdomių dalykų.

Sveikiname visus su Pasauline sveikinimosi diena!

 

Gamtosauginis būrelis "Įdomieji eksperimentai" ugdo mokinių žingeidumą,loginį mąstymą,norą eksperimentuoti klasėje ir namuose.

Šių metų lapkričio 18 dieną mūsų progimnazijos 15 mokinių iš 7,8 klasių dalyvavo nacionalinėje aplinkosaugos olimpiadoje