Renginiai

Balandžio 24 d. vyko pamokos ne mokyklos erdvėse

Balandžio 24 d. 1-8 kl. mokytojai įdomiai ir kūrybiškai  pamokas vaikams organizavo ne mokyklos erdvėse.

1a klasė vyko į „Skalvijos“ kino teatrą, kur dalyvavo filmo „Tamsta Varlius“ peržiūroje ir edukacijoje „Mokausi iš kino“. Filmo aptarime buvo nagrinėjamos vaikams aktualios temos: empatija, pagalba kitam, draugystė, supratimas, santykiai su šeimos nariais ir mokytojais. Mokiniams filmas patiko, dauguma jų aktyviai dalyvavo aptarime. Į mokyklą pirmokėliai grįžo kupini gerų emocijų.

5a ir 5b kl. mokiniai integruotos gyvenimo įgūdžių ir lietuvių k. pamokos metu aplankė savo gyvenamajame rajone esantį Šimtmečių girių parką, kuriame atrado mokyklos padovanotą suoliuką. Mokiniai svarstė ir diskutavo, kodėl gera turėti žalių poilsio erdvių šalia namų. Artėjant Pasaulinei gyvybės dienai, kartu su mokytojomis kalbėjo apie gyvybės grožį ir jos saugojimą. Mokiniai, atlikdami  kūrybines užduotis, diskutavo apie gyvybės trapumą, kalbėjo apie tai, kad reikia saugoti save, savo fizinę ir dvasinę sveikatą, rūpintis kūno ir minčių higiena.

6a klasės mokiniai kartu su informacinių technologijų mokytojomis ir klasės vadove apsilankė menų studijoje „Artoteka“. Dalį kelionės vyko autobusu, kitą dalį pėsčiomis naudodamiesi žemėlapių aplikacijomis. Žinome, kad šiuolaikinio žmogaus gyvenime svarbi kiekviena minutė. Kiekvienas skaičiuojame laiką. Todėl mokiniai turi atrasti prietaisus, aplikacijas, įrenginius, kuriuose panaudotas laikrodis. Menų studijoje šeštokai sukūrė originalius, veikiančius, savo rankomis pagamintus sieninius laikrodžius – puikias dovanas mamoms, jų dienos proga.

6b klasė keliavo į oro uosto apžvalgos aikštelę, kuri daugumai mokinių buvo tikras atradimas. Vaikai stebėjo kaip kyla ir leidžiasi lėktuvai, pamatė, kaip atsakingai prižiūrimas pakilimo takas. Grįždami užsuko į oro uostą. Mažas jis, bet jaukus ir modernus. Tarpusavyje mokiniai dalinosi patirtais teigiamais įspūdžiais, planavo sugrįžti dar kartą su savo artimaisiais. Visi priėjo prie bendros nuomonės, jog dar gražiau viskas turi atrodyti vakaro tamsoje. Kelionė buvo be galo įdomi ir naudinga.

7а klasė turėjo integruotą vokiečių ir rusų kalbos pamoką Vilniaus universitete, kur sužinojo daug įdomių faktų apie šv. Jonų bažnyčią, universiteto biblioteką, observatoriją ir dar daug kitų dalykų. Mokiniai, iš anksto pasiskirstę į grupes, iš gautos pamokoje informacijos ruošė vaizdo reportažus, kuriuos vėliau pristatė ir aptarė savo klasėje.

7b klasės mokiniai keliavo į Pinigų muziejų, kur dalyvavo edukacinėje pamokoje „Eurų gyvavimo ratas“. Vaikai sužinojo, kaip eurų monetos ir banknotai nugyvena gyvenimą nuo gamybos iki išėmimo iš apyvartos ir sunaikinimo. Iš ko gaminami eurų banknotai? Kodėl vienas monetas traukia magnetai, o kitų ne? Ką veikia grynųjų pinigų ekspertai Lietuvos banke? Po edukacijos mokiniai turėjo atlikti darbus: išmatuoti eurų banknotų ilgį ir plotį, apskaičiuoti plotą ir perimetrą.
 
8b klasė fizinio ugdymo pamokos metu apsilankė Liepkalnyje įsikūrusiame Lietuvos futbolo federacijos stadione. Mokiniai, iš anksto pasitelkę išmaniąsias programėles, suplanavo savo žygio maršrutą ir nutarė išsimatuoti nueitą atstumą išvykos metu. Nuvykę į stadioną pavaikštinėjo po jo erdves, išklausė klasės draugės Austėjos parengtą trumpą stadiono istorijos pristatymą, padiskutavo apie futbolo arenų reikalus Vilniuje ir Lietuvoje. Mokiniai  trumpai pasidalino savo žiniomis  apie vieną populiariausių sporto šakų – futbolą.

Žygio metu visi įveikė apie 5 kilometrų atstumą. Daugeliui tai buvo pirmasis apsilankymas  svarbiausiame Vilniaus stadione.

 

Gražiausias ir įdomiausias pamokų akimirkas mokiniai užfiksavo foto nuotraukose.

 

___________________________

Jurgita Popova Įrašo autorius:
Jurgita Popova
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Balandžio 18 d. 6b ir 7a kl. mokiniai O. Seliava, A. Budnikas, A. Čekauskaitė, D. Butkus, K.Volosevičius ir E. Brazis  dalyvavo respublikiniame konkurse „Žalioji odisėja“.

Balandžio 18 d. Naujininkų progimnazijos mokiniai kartu su mokytojais dalyvavo tradicinėje gamtos švarinimo akcijoje „Darom“.

Balandžio 9 d. Vyko 6-tų klasių lietuvių kalbos ir literatūros olimpiados mokyklinis etapas. 

Senosiose Bernardinų kapinaitėse mėlyna, tarsi dangus būtų nutūpęs ant žemės. Tai nuo pavasarinių scylių. Iš mėlynos jūros kyšo apsamanoję, nuo laiko pavargę kryželiai. Jauti, kaip tyliai tave paliečia baltas angelo sparnas... 

Sveikinimai! 8a klasės mokinė Liveta Tekoriūtė (mokytoja V. Varkalienė) užėmė 2-ąją vietą Vilniaus miesto anglų kalbos olimpiadoje