Renginiai

4 a klasės išvyka į "Valstybės pažinimo centrą"

Saulėtą spalio 1- osios  rytą 4a klasės mokiniai drauge su mokytoja Jolanta Kuzmickiene ir Skaiste Besusparyte vyko į prezidentūroje įskurusį ,,Valstybės pažinimo centrą‘‘. Prezidentūroje mus pasitiko apsauga, patikrino dokumentus ir mes jau prezidentūros teritorijoje, kurioje mūsų laukė edukacija ,,Aš – pilietis“.  Iš kur mes gauname pilietybę? Kuo skiriasi valstybės gyventojas ir pilietis? Atsakymai į šiuos klausimus gali tapti pamatu, suvokiant savo vaidmens valstybėje svarbą. Ne visame pasaulyje pilietybė įgyjama vienodai. Ar aš esu pilietis? Jei taip, kaip juo tapau? Ar galiu pakeisti arba netekti pilietybės? Edukacinio užsiėmimo metu dalyviai susipažino  su pagrindiniais pilietybės įgijimo būdais, taikomais Lietuvoje ir pasaulyje.

Iš prezidentūros išėjome pilni įspūdžių ir žinių:  sužinojome,  kad pilietybę gavome pagal kraujo ryšį.  Taip pat kiekvienas pasirašėme priesaiką Lietuvos Respublikai.

 

___________________________

Jolanta Kuzmickienė Įrašo autorius:
Jolanta Kuzmickienė
Pradinių klasių mokytoja




Ankstesni įrašai


2019 rugsėjo 26 d.  jaunieji metraštininkai su istorijos mokytoja keliavo į miesto centrą susipažinti su Vilniaus miesto fontanų istorija.

Visą mėnesį po Naujininkus keliavo rugsėjis. Nudažė jis medžių lapus, mokyklas bei darželius pripildė vaikų klegesio ir sąsiuvinių šlamėjimo, o mus visus, kaip ir kasmet, sukvietė į jau devynioliktąją Naujininkų bendruomenės šventę.

Nuo 2001 – ųjų metų Europos Tarybos iniciatyva rugsėjo 26 – ąją kasmet švenčiame Europos kalbų dieną. Tokiu būdu europiečiai skatinami mokytis kuo daugiau kalbų, nes tai skatina tautų bendravimą ir bendradarbiavimą. Šią prasmingą iniciatyvą palaiko ir mūsų mokykla.

Naujaisiais mokslo metais 2019-2020 m. „Profesionalų-megėjų stalo teniso klubas „Ping-Pong“

kviečia į JUBILIEJINĘ NEMOKAMĄ akciją.

Profesionalai –klubo treneriai   pradedančiuosius apmokys žaidimo pagrindų.

Norintieji lankyti profesionalias stalo teniso grupes be papildomos atrankos bus priimti į grupes.

 Europos judumo savaitė-didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Tikslas skatinti vaikus būti fiziškai aktyviems.

Prie šios kampanijos prisijungė  Naujininkų 1-10 kl. moksleiviai ir mokytojai. 2019 rugsėjo 20 d.  per ilgąją pertrauką, skambant muzikai, visi atliko ritminius judesius, kuriuos demonstravo 6a klasės mergaitės.