Renginiai

7b kl. mokinių ekskursija į Vilniaus universitetą

2022-ieji LR Seimo paskelbti Lietuvos universitetų metais. Su  7b klasės mokiniais per dorinio ugdymo pamokas nusprendėme leistis į ekskursiją po Vilniaus universiteto biblioteką ir jos architektūrinį ansamblį. Ekskursijos metu buvo aplankyta VU biblioteka, kuri įkurta 1570 m. ir iki šių dienų išlikusi autentiškose erdvėse, jaukūs universiteto kiemeliai bei didinga Šv. Jonų bažnyčia.

Besisvečiuojant sotinės širdyje, buvo pastebėtos bei prisimintos ir kitos žymios vietos. Aplankėme  J. Basanavičiaus gatvėje esantį Lietuvos  rusų dramos teatrą, kurio pastate 1917 m. buvo išrinkta Lietuvos Taryba. Trumpai stabtelėjome prie Prezidentūros, o susikaupimo ir ramybės sėmėmės  Vilniaus katedroje. Pasak mokinių, ekskursija buvo įdomi ir labai informatyvi.

 

Etikos mokytoja D. Balevičiūtė ir tikybos mokytoja I. Juškienė




Ankstesni įrašai


Artėjančių šv. Velykų progą "Smalsučių" grupė organizavo gerumo akciją "Vaikai gyvūnam", kurios metu surinkti daiktai buvo padovanoti gyvūnų prieglaudai "SOS gyvūnai". 

Balandžio viduryje grupė 8a,8b ir 7b mokinių išvyko į Žemaitijos nacionalinį parką ,kad sužinoti pagrindinius saugomus objektus, atsiradimo istoriją.

Miela Naujininkų progimnazijos bendruomene,                                

Seniūnų taryba kviečia dalintis savo margučių nuotraukomis ir sudalyvauti akcijoje „Velykiniai margučiai“. 
Nuotraukas kviečiame įkelti paspaudus šią nuorodą:

Balandžio 07 d.  mokykloje vyko Tiksliųjų ir gamtos mokslų metodinės  grupės baigiamasis renginys „Gamtos ženklai”.

Kalendorius skaičiuoja ilgai laukto  pavasario dienas, visi nori  įkvėpti žydinčių augalų aromato ir su džiaugsmu atkreipti dėmesį į labiausiai nepastebimus pavasario ženklus.

Kovo 16 d. Vilniaus Naujininkų progimnazijoje  vyko 3-4 klasių mokinių lietuvių kalbos olimpiada.