Renginiai

Žemaitijos nacionalinis parkas

Balandžio viduryje grupė 8a,8b ir 7b mokinių išvyko į Žemaitijos nacionalinį parką ,kad sužinoti pagrindinius saugomus objektus, atsiradimo istoriją. Pradžioje aplankėme Plateliuose esantį šalto karo muziejų, susipažinome su mūsų tėvų gyvenimo laikotarpiu. Muziejuje  sužinojome daug naujos informacijos ir išgirdome įdomių istorijų. Visiems buvo įdomu. Nuvažiavome iki Plateliuose esančio  Siberijos apžvalgos bokšto, kur buvo galima pasigrožėti nuostabiu gamtovaizdžiu. Telšiuose mes  susipažinome su miesto įkūrimo istorija, skaitėme tekstus žemaitiška kalba , lankėmės Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje ,kuri yra be galo graži, o svarbiausia-turi du altorius. Važiuojant toliau-pasiekėme  Medvėgalio kalną , į kurį lipome, išmokome žodį kulgrinda, išsiaiškinome jo prasmę, dairėmės po gražias apylinkes ir didžiavomės savo šalies išsaugotu gamtovaizdžiu.

8b klasės mokinė Anelė Grigutytė




Ankstesni įrašai


Miela Naujininkų progimnazijos bendruomene,                                

Seniūnų taryba kviečia dalintis savo margučių nuotraukomis ir sudalyvauti akcijoje „Velykiniai margučiai“. 
Nuotraukas kviečiame įkelti paspaudus šią nuorodą:

Balandžio 07 d.  mokykloje vyko Tiksliųjų ir gamtos mokslų metodinės  grupės baigiamasis renginys „Gamtos ženklai”.

Kalendorius skaičiuoja ilgai laukto  pavasario dienas, visi nori  įkvėpti žydinčių augalų aromato ir su džiaugsmu atkreipti dėmesį į labiausiai nepastebimus pavasario ženklus.

Kovo 16 d. Vilniaus Naujininkų progimnazijoje  vyko 3-4 klasių mokinių lietuvių kalbos olimpiada.

Kviečiame pažiūrėti dailės būrelio ,,Menų sodai“ darbų parodą "Labas, pavasari".

Kovo mėnesį GMP nariai su mokytojomis S.Bakaitiene ir V.Sivickiene parengė metodinę medžiagą ir stendus, skirtus Žemės dienai.  Kovo 21 d. klasių vadovės su auklėtiniais prisiminė, kada ir kodėl švenčiama Žemės diena, aiškinosi, kodėl gamtosauga žmonijai darosi vis svarbesnė.